FORSIDE       KONTAKT  
 

Om INGE LINDHOLM

UDDANNET:
TEGNER • LÆRER • DET FYNSKE KUNSTAKADEMI
Har undervist børn og voksne i kreative fag i skoler og på højskoler

MEDLEM AF:
Billedkunstnernes Forbund, BKF og Sydfynske Kunstnere.

UDSTILLER:
I Galleri Weber samt i kommunale og private virksomheder.

"Farverne har altid farvelagt mine erindringer og oplevelser. Derfor valgte jeg maleriet.
Jeg har ikke noget fysisk motiv for øje, når jeg begynder at male. Jeg bringer mig i en tilstand, hvor jeg er alene med billedet. Bliver jeg her længe nok, kommer der et billede frem, som er mig bekendt "
med andre ord, i mine øjne."

Krukken, dette basale husgeråd har været en del af menneskets tilværelse lige siden vi blev bofaste. I sin simpleste form et kar, med evnen til at rumme og tilberede mad. Utallige er de former, dette kar har antaget i forskellige kulturer, og endnu rigere de dekorationer, krukker altid er blevet forsynet med overalt på jorden, en rigdom, som udspringer det grundlæggende - at kunne rumme livet


ANMELDELSER:
Inge Lindholm har malet en stribe poetiske malerier som hun altid gør, hvilket vil sige velkendt og dog for hvert gensyn en smule forandret, forfinet, anderledes. Hun bliver aldrig færdig med de botaniske væksters under, med krukkens symbolmættede form, med årets gang, med høstens glæde, med sin koloristiske lovsang til livet og kunsten. Og vi bliver aldrig færdig med at røres over det – på den fede måde.

Naturlyriske tør man også kalde Inge Lindholms malerier. Hendes velkendte krukker er igennem de senere år så småt gået i opløsning, men hendes evne til at skildre naturens betagende skønhed og gavmildhed er stærkere end nogensinde. Også i billeder, hvor alt faktisk er blevet til ren farve og henførte penselstrøg. 
Af Preben Winther – okt. 2016

 

 
 
INGE LINDHOLM - GERRITSGADE 20 -5700 SVENDBORG - MT 3033 8045